Malzemeler:
4 tane yufka
Sosu için:
3 tane yumurta 1’inin
sarısı üzeri için)
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı
yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
İçin için:
500 gr ıspanak
1 tane kuru soğan
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane yumurta
1 dolu yemek kaşığı
galeta unu
Tuz, karabiber, pul
biber
Yapılışı: Böreğin içini hazırlamak için soğan yemeklik olarak
doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur. Daha sonra içerine güzelce yıkanıp kurulanmış
olan ıspanaklar ve baharatlar eklenip kavurmaya devam edilir. En son galeta unu
eklenip ocağın altı kapatılır. Başka bir tavada az sıvı yağ ile yumurta
karıştırılarak pişirilir ve ıspanağa eklenip soğumaya bırakılır.
Sos malzemesi geniş
bir kâse içerisine alınıp çırpılır, sos malzemesinden 3 yemek kaşığı ayrılır ve
onun içerine 1 yumurta sarısı eklenip böreklerin üzerine sürmek için kenara
ayrılır. Yufkanın 1 tanesi tezgâh üzerine yayılır, üzerine her tarafına gelecek
şekilde hazırlanan sostan sürülür ve 4 parçaya kesilir. Kesilen parçanın geniş
tarafına soğumuş olan ıspanaklı içten yayılır ve rulo şeklinde sarılıp kendi etrafında
döndürülür ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer 3 yufkaya da aynı
işlem yapılır ve böreklerin üzerine yumurta sarılı karışımdan sürülür. 180 dereceli
fırında böreklerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder