Malzemeler:
Yarım kg
fasulye
1 su bardağı
pilavlık bulgur
3 su bardağı
su
1 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 dolu yemek
kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı
tuz
Yapılışı: Fasulyeler yıkanır ve uzunsa 3’e kısaysa
2’ye kesilir. Zeytinyağında güzelce kavrulur ve üzerini geçecek kadar kaynamış
su eklenip fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra pilavın suyunu
ölçmek için fasulyenin piştiği su süzülüp tekrardan bulgurun ölçüldüğü bardak
ile 3 su bardağı olacak şekilde su tencereye eklenir. Tuzu kontrol edilip
içerisine yıkanmış olan bulgur eklenip önce hızlı ateşte 1-2 dakika kaynatılır
daha sonra ocağın altı kısılarak bulgurların hiç suyu kalmayıncaya kadar
pişirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilip kapağın altına havlu kağıt kapatılarak
20 dakika demlenmeye bırakılır. Daha sonra pilav karıştırılarak servis tabağın
alınıp servis yapılır. Afiyet olsun. sora servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder