19 Aralık 2020 Cumartesi

MOZAİK KEK

 


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
3 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 veya 3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı: Yumurtalar ve şeker geniş bir kase içerisine alınıp mikserle boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra kakao hariç diğer malzemeler eklenir ve hepsi birlikte çırpılır, hazırlanan karışımın 3/1 başka bir kaseye alınır ve kalan çok olan karışıma 2 yemek kaşığı un eklenip tekrardan mikserle çırpılır. Diğer az olan karışıma kakao eklenip gene mikserle çırpılır. Hazırlanan karışımlar margarin ile yağlanmış kek kalıbına önce beyaz karışımın yarısı boşaltılır, onun üzerine kakaolu karışımın yarısı yayılır, tekrardan beyaz karışımın hepsi kakaolu karışımın üzerine yayılır. En son kalan beyaz karışım da yayılır ve çatalla alttan üste doğru çok az karıştırılır. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 45 dakika pişirilir. Kek ılıyınca kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun
 
 
 

 

Hiç yorum yok: