Malzemeler:
1 tene
lahana
1 su
bardağı zeytinyağı
3 su
bardağı pirinç
1 paket
dolma fıstığı
1 yemek
kaşığı kuş üzümü
1 tatlı
kaşığı pul biber
1 çay
kaşığı karabiber
1 çay
kaşığı tarçın
1 çay
kaşığı yenibahar
1 çay
kaşığı tarçın
1 yemek
kaşığı nane
2 tatlı
kaşığı tuz
2 su
bardağı su
Yapılışı: Lahanalar haşlanır
ve soğutulur. İç için soğanlar yemeklik olarak küçük doğranır ve zeytinyağı ile
kavrulur. Baharatları eklenip biraz daha kavrulur. Yıkanmış olan pirinçler de
eklenir pirinçlerin rengi dönenen kadar kavurmaya davam edilir. 2 su bardağı su
eklenerek önce hızlı ateşte 2 dakika sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir
ve soğumaya bırakılır. Lahanaların orta kısımları çıkarılıp dolmanın pişeceği
tencerenin dibine yerleştirilir, böylece dolamlar tencereye yapışmıyor. Lahanalar
uzunlamasına kesilir ve uç kısmına iç konulup sarılır ve tencereye dizilir.
Dolmalar bitince üzerine tabak kapatılır ve 2 su bardağı kadar su konulur ve
önce hızlı ateşte 3 dakika kadar sonra ocağın altı kısılarak 1 saat pişirilir. Dolmaların
suyu arada bir kontrol edilir çıtırtı geliyor ise çok az su ilave edilebilir.
Dolmalar tenceresinde soğutulduktan sonra servis tabağına alınır ve soğuk
olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder