Malzemeler:
1
litre süt
1
su bardağı un
1
su bardağı şeker
1
paket vanilya
1
poşet krem şanti
1
su bardağı soğuk süt
1
paket tuzsuz etimek
Üzeri için:
2,5
su bardağı süt
1
poşet çikolatalı sos
Toz
fıstık
Yapılışı: Süt, un ve şeker bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak koyulaşıncaya
kadar pişirilir. Ocağın altı kapatılınca vanilya eklenip biraz ılımaya
bırakılır. 1 poşet krem şanti 1 su bardağı soğuk süt ile mikserle çırpılır.
Hazırlanan krem şanti ılıyan muhallebiye eklenir ve hepsi birlikte mikserle 2 dakika
kadar çırpılır ve servis tabağına alınır ve soğumaya bırakılır. Çikolatalı sos
için süt ve çikolata sosu bir sütlüğe alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir
ve soğuyan tatlının üzerine yayılır. Hazırlanan tatlı en az 4 saat kadar
buzdolabında bekletilir, bu tatlı akşamdan yapılır ise etimekler muhallebiyi
daha güzel çeker. Daha sonra üzerine toz fıstık serpiştirilir servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder