6 Aralık 2020 Pazar

ARPA ŞEHRİYE SALATASI



Malzemeler:
1 tane tavukgöğsü
2 su bardağı arpa şehriye
4 su bardağı su (yarısı tavuk suyu olarak kullanılabilir)
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 kâse kornişon turşu
2 tane kapya biber
Zeytinyağı
Sosu:
1 tane limon suyu
Zeytinyağı
Nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Yarım limon suyunda tavuk haşlanır ve çok küçük didiklenir. Arpa şehriye rengi dönene kadar zeytinyağında kavrulur, 4 su bardağı su konulur ve pilav gibi pişirilip soğumaya bırakılır. Diğer bütün yeşillikler, kapya biberler ve kornişon turşu küçük doğranır ve dinlenen şehriyeye ilave edilir. Sos malzemeleri karıştırılır ve hazırlanan salataya eklenip hepsi birlikte güzelce karıştırılıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: