Malzemeler:
1 tane tavukgöğsü
2 su bardağı arpa şehriye
4 su bardağı su (yarısı tavuk suyu olarak
kullanılabilir)
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 kâse kornişon turşu
2 tane kapya biber
Zeytinyağı
Sosu:
1 tane limon suyu
Zeytinyağı
Nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Yarım limon suyunda tavuk haşlanır ve çok küçük didiklenir.
Arpa şehriye rengi dönene kadar zeytinyağında kavrulur, 4 su bardağı su konulur
ve pilav gibi pişirilip soğumaya bırakılır. Diğer bütün yeşillikler, kapya biberler
ve kornişon turşu küçük doğranır ve dinlenen şehriyeye ilave edilir. Sos
malzemeleri karıştırılır ve hazırlanan salataya eklenip hepsi birlikte güzelce karıştırılıp
servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder