Malzemeler:
250 gr
tereyağı (oda ısısında yumuşamış olacak)
Yarım
çay bardağı yoğurt
1
yumurta sarısı (akı üzeri için)
1 paket
vanilya
1 paket
kabartma tozu
1 çay
kaşığı karbonat
İçi için:
4 tane
elma
1 çay
bardağı kuru üzüm
1 su bardağı
şeker
1 tatlı
kaşığı tarçın
Üzeri için:
File
badem
İçini hazırlamak için: Elmalar
rendelenir, şeker ilave edilerek ocakta suyunu çekene kadar pişirilir ve suda
5-6 dakika bekletilmiş olan üzümler eklenir ve birkaç dakika daha pişirilip
ocaktan alınır. Tarçın ilave edilerek soğumaya bırakılır.
Yapılışı: Hamuru hazırlamak
için tüm hamur malzemeleri yoğurma kabına alınır ve kontrollü bir şekilde un
eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Hamurdan cevizden büyük
bezeler alınır ve hafif yuvarlak şekilde el yardımı ile açılır. İç malzeme
konulup poğaça gibi kapatılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine
yumurta akı sürülüp file badem veya fındık içi serpiştirilir. Önceden ısıtılmış
180 dereceli fırında iyice pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkan kurabiyeler biraz ılıyınca
üzerine bolca pudra şekeri elenir ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder