6 Aralık 2020 Pazar

FİLE BADEMLİ ELMALI KURABİYE



Malzemeler:
250 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış olacak)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı (akı üzeri için)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
İçi için:
4 tane elma
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
File badem

İçini hazırlamak için: Elmalar rendelenir, şeker ilave edilerek ocakta suyunu çekene kadar pişirilir ve suda 5-6 dakika bekletilmiş olan üzümler eklenir ve birkaç dakika daha pişirilip ocaktan alınır. Tarçın ilave edilerek soğumaya bırakılır.
Yapılışı: Hamuru hazırlamak için tüm hamur malzemeleri yoğurma kabına alınır ve kontrollü bir şekilde un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Hamurdan cevizden büyük bezeler alınır ve hafif yuvarlak şekilde el yardımı ile açılır. İç malzeme konulup poğaça gibi kapatılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta akı sürülüp file badem veya fındık içi serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında iyice pembeleşinceye kadar pişirilir.  Fırından çıkan kurabiyeler biraz ılıyınca üzerine bolca pudra şekeri elenir ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: