10 Mayıs 2020 Pazar

YOĞURTLU LOKMA TATLISI

Malzemeler:
Hamur için:
2 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kaç damla limon suyu
Kızartmak için:
Ay çiçek yağı

Yapılışı: Şerbet hazırlamak için ölçülü şeker ve su tencereye alınır kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatılır. İnmesine yakın limon suyu sıkılır ve bir iki taşım daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamuru hazırlamak için yumurtalar geniş bir kaseye kırılır ve tel çırpıcı ile çırpılır. Daha sonra içerisine yoğurt konulup biraz daha çırpılır. Süt, kabartma tozu eklenir ve az daha çırpılır. En son unu kontrollü şekilde eklenir, önce 1 su bardağı un eklenip çırpılır, unu az gelirse yarım su bardağı daha un eklenip çırpılır. Hamur boza kıvamında olmalıdır.  Kızdırılmış yağın içerisine yemek kaşığı batırılır ve hazırlanan hamurdan kaşık ile azar azar konulur ve kevgir kaşık ile çevrilerek kızartılır. Kızaran hamurlar soğumuş olan şerbetin içerisine alınır ve başka bir kevgir kaşıkla servis tabağına alınır. Bütün hamur malzemesine aynı işlem yapılır. ister sıcak olarak isterseniz de soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: