Bardak ölçüsü: 200 ml su
bardağı, 115 ml çay bardağı
Malzemeler:
2
bardak ılık süt
125 gr margarin (erimiş)
125 gr tereyağı (erimiş)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru (instant) maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
5 su bardağı un
İçi için(kuymak):
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı: Ketenin içini hazırlamak için, yağlar
bir tavaya alınarak ısıtılır. Daha sonra unu eklenerek,
unun kokusu gidinceye kadar kavrulur. Yarım çay bardağı su içerisine 1 çay
kaşığı tuz konulup karıştırılır ve kavrulan una eklenip biraz karıştırılıp
ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Hamuru hazırlamak için tüm malzemeler
yoğurma kabına alınarak yoğrulur ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
Yapılan hamur üzeri kapatılarak ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur limon büyüklüğünde bezelere ayrılır ve elle üzerine bastırılıp
ortasına soğumuş olan kuymak içinden konularak üstte kapatılıp parmaklarla
bastırılıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı
sürülerek 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder