29 Mayıs 2020 Cuma
HANIMELLER KURABİYE TADINDA FINDIKLI ÇİKOLATALI KURABİYE
Malzemeler:
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı damla çikolata
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane limon kabuğu rendesi
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı un (kontrollü)
Yapılışı: Şeker ve yağ yoğurma kabına alınıp biraz çırpılır. Daha sonra yumurta eklenip biraz daha çırpılır, limon kabuğu rendesi eklenip az daha çırpılır. Çırpıcı tel içerisinden çıkarılıp nişasta ve 1 su bardağı unun önce yarısı konulur, vanilya, kabartma tozu konulup hamur yoğrulmaya başlanır. Hamur toparlanmaya başlayınca fındık ve damla çikolata eklenir ve hamur yoğrulur, eğer unu az gelirse un kontrollü şekilde eklenip hamur toparlanır, unu bir anda eklememek gerekir çünkü yumurtanın büyüklüğüne göre un alma ölçüsü farklı olabiliyor. Yapılan hamur cevizden az büyük bezelere alınıp avuç içerisinde yuvarlanır ve üzerine bastırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bütün bezeler aynı şekilde hazırlanır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kurabiyeler çatlayıncaya kadar tahmini 15 dakika kadar pişirilir. Kurabiyeler fırından çıkınca yumuşak olacaktır o yüzden soğuyunca servis tabağına alınıp servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder