Malzemeler:
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı şeker
25 gr tereyağı
Hamuru için:
125 gr tereyağı
1 tane yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
4 çay bardağı un (kontrollü
konulacak)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı: Tatlıya öncelikle şerbet
hazırlanarak başlanır. Su ve şeker tencereye alınır hızlı ateşte 3 dakika kaynatılır,
inmesine yakın çeyrek limon sıkılır ve soğuması için bir kenara alınır.
Tatlının muhallebisini hazırlamak
için süt, irmik ve şeker bir tencereye alınır, sürekli karıştırarak pişirilir. Koyulaştıktan
sonra ocağın altı kapatılır ve içerine 25 gr tereyağı ve vanilya eklenip karıştırarak
muhallebiye yedirilir ve soğuması için bir kenara alınır.
Tatlının hamurunu hazırlamak için
tüm malzemeler yoğurma kabına alınır ve kontrollü bir şekilde un eklenip ele
yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler
alınır ve petekli aparat veya elek üzerinde beze elle açılıp orasına soğumuş
olan muhallebiden konulup üstte poğaça kapatır gibi kapatılıp yağlı kağıt serilmiş
tepsiye kapanan yer alta gelecek şekilde dizilir. Diğer tüm bezlere aynı işlem
yapılır. 180 dereceli fırında üzeri kızarana pişirilir. Fırından çıkınca ilk
sıcaklığı çıkınca üzerine soğumuş olan şerbetten gezdirilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder