Malzemeler:
1 litre süt
3 yemek kaşığı
un
2 yemek kaşığı mısır
nişastası
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı
şeker
1 paket vanilya
200 ml krema
Yapılışı:
Vanilya ve krema hariç diğer malzemeler geniş bir tencereye alınıp hiç
topak kalmayacak şekilde karıştırılır ve ocağa alınır. Ocak üzerinde sürekli karıştırılıp
pişirilir. Koyulaşmaya başlayınca vanilya eklenir ve unun kokusu gidinceye
kadar 1-2 dakika ocağın altı biraz kısılarak pişirilir. Ocaktan alınca ara sıra
karıştırılıp ilk sıcaklığı çıkınca içerisine krema eklenir ve güzelce karıştırılır.
Kâselere paylaştırılır ve buzdolabında soğumaya bırakılır. Üzeri istenilen
şekilde süslenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder