Malzemeler:
750 gr tel
kadayıf
300 gr tereyağı
2 su bardağı
ceviz içi
Şerbeti
için:
5 su bardağı
şeker
5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon
suyu
Yapılışı:
Şerbeti hazırlamak için şeker ve su tencereye alınır ve kaynayınca
ocağın altı kısılarak 5 dakika kaymaya bırakılır. Ocağın altı kapatılmadan önce
limon suyu eklenip bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır ve soğumaya
bırakılır.
Kadayıflar mutfak
makası ile kesilerek iyice ufalanır. Geniş bir tepsi içerisinde kadayıfların
üzerine eritilmiş olan tereyağı gezdirilerek dökülür. Kadayıfların her tarafına
gelmesi için kadayıflar harmanlanır. Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine
kadayıfların yarısı bastırılarak yerleştirilir. Orta kısmına iri kıyılmış olan
ceviz içi serpiştirilir. Kalan kadayıflar cevizin üzerine yerleştirilir ve kadayıflara
çok sıkı bir şekilde bastırılır. Basma işlemi aynı boy tepsi ile üzerine
oturtularak yapılabilir. Daha sonra kadayıflar 180 dereceli fırında üzeri kızarana
kadar pişirilir. Fırından çıkan kadayıfın üzerine soğumuş olan şerbet gezdirilerek
dökülür. Tatlı şerbetini çekince dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder