Malzemeler:
Çeyrek
lahana
2 tane yeşil ekşi
elma
2 tane havuç
2 tane kapya
biber
Yarım demet taze soğan
500 gr süzme yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı
mayonez
Tuz
Üzeri için:
2 avuç ceviz içi
Yapılışı:
Lahanalar ince doğranıp geniş bir kap içerisinde 1 tatlı kaşığı
tuz ile ovulur. Elmalar küçük küp şeklinde doğranıp lahanaların üzerine
eklenir. Havuçlar rendelenir, kapya biberler de küp şeklinde doğranır ve her
ikisi de tavaya alınıp az zeytinyağı ilavesi ile sotelenir ve lahanaların
üzerine alınıp hepsi karıştırılır. Yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz başka bir
kasede karıştırılıp salata malzemesinin üzerine boşaltılır ve hepsi birlikte
güzelce karıştırılır. Daha sonra servis tabağına alınıp üzerine ceviz içi serpiştirilir
ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder