24 Şubat 2020 Pazartesi

YOĞURTLU ELMALI LAHANA SALATASI



Malzemeler:
Çeyrek lahana
2 tane yeşil ekşi elma
2 tane havuç
2 tane kapya biber
Yarım demet taze soğan
500 gr süzme yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Üzeri için:
2 avuç ceviz içi

Yapılışı: Lahanalar ince doğranıp geniş bir kap içerisinde 1 tatlı kaşığı tuz ile ovulur. Elmalar küçük küp şeklinde doğranıp lahanaların üzerine eklenir. Havuçlar rendelenir, kapya biberler de küp şeklinde doğranır ve her ikisi de tavaya alınıp az zeytinyağı ilavesi ile sotelenir ve lahanaların üzerine alınıp hepsi karıştırılır. Yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz başka bir kasede karıştırılıp salata malzemesinin üzerine boşaltılır ve hepsi birlikte güzelce karıştırılır. Daha sonra servis tabağına alınıp üzerine ceviz içi serpiştirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: