Bardak
ölçüsü: 200 ml su bardağı, 115 ml çay bardağı
Malzemeler:
125 gr tereyağı veya
margarin (yumuşak)
1 çay bardağı sıvı
yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tane yumurta akı
(sarısı üzeri için)
3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ele
yapışamayan yumuşak bir hamur yapılır. Küçük bezelere ayrılır ve her bir beze tezgâh
üzerinde rulo yapılıp ikiye katlanır ve burkulup yağlı kâğıt serilmiş tepsiye
dizilir. Üzerlerine yumurta sürülüp susam serpiştirilir ve önceden ısıtılmış180
dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder