8 Şubat 2020 Cumartesi

TUZLU ATIŞTIRMALIKLAR



Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı, 115 ml çay bardağı
Malzemeler:
125 gr tereyağı veya margarin (yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tane yumurta akı (sarısı üzeri için)
3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ele yapışamayan yumuşak bir hamur yapılır. Küçük bezelere ayrılır ve her bir beze tezgâh üzerinde rulo yapılıp ikiye katlanır ve burkulup yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sürülüp susam serpiştirilir ve önceden ısıtılmış180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: