Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı et
2 tane havuç
2 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
2 tane köy biberi
2 tane kapya biber
1 tane Şili biber
2 dal kereviz sapı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kutu Meksika fasulyesi
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon, tatlı toz
kırmızı biber, acı toz kırmızı biber, kajun baharatı (istenirse)
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Kızdırılmış döküm tencerede kuzu etleri azar azar
eklenerek mühürlenir ve etler başka bir tabağa alınır. Aynı tencere içerisine
yemeklik olarak doğranmış olan havuçlar, kuru soğan ve kereviz sapları eklenir,
1 yemek kaşığı zeytinyağı ilavesi ile biraz kavrulur. Yemeklik olarak doğranmış
köy biberi ve sivri biber eklenip kavurma işlemine devam edilir. Mühürlenen etler
de bu karışıma eklenir, tereyağı ve sarımsaklar eklenip karıştırılır. Daha
sonra baharatlar, salçalar, rondodan çekilmiş olan kapya biberler ve Şili biber
karışımı da eklenip hepsi çevrilir. Etlerin hizasına gelecek kadar kaynamış su
eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Etler yumuşayınca Meksika Fasulyesi eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak
bütün lezzetler birbirine girsin diye 5 dakika daha pişmeye bırakılır. Pişen
yemek ister pilav yanına isterseniz de eriştenin yanında servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder