15 Şubat 2020 Cumartesi

MEKSİKA FASULYELİ BİBERLİ ET



Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı et
2 tane havuç
2 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
2 tane köy biberi
2 tane kapya biber
1 tane Şili biber
2 dal kereviz sapı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kutu Meksika fasulyesi
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon, tatlı toz kırmızı biber, acı toz kırmızı biber, kajun baharatı (istenirse)
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Kızdırılmış döküm tencerede kuzu etleri azar azar eklenerek mühürlenir ve etler başka bir tabağa alınır. Aynı tencere içerisine yemeklik olarak doğranmış olan havuçlar, kuru soğan ve kereviz sapları eklenir, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilavesi ile biraz kavrulur. Yemeklik olarak doğranmış köy biberi ve sivri biber eklenip kavurma işlemine devam edilir. Mühürlenen etler de bu karışıma eklenir, tereyağı ve sarımsaklar eklenip karıştırılır. Daha sonra baharatlar, salçalar, rondodan çekilmiş olan kapya biberler ve Şili biber karışımı da eklenip hepsi çevrilir. Etlerin hizasına gelecek kadar kaynamış su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Etler yumuşayınca Meksika Fasulyesi eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak bütün lezzetler birbirine girsin diye 5 dakika daha pişmeye bırakılır. Pişen yemek ister pilav yanına isterseniz de eriştenin yanında servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: