Malzemeler:
6 parça kemikleri
alınmış tavuk budu
Tuz, karabiber,
toz kırmızı biber, limon kabuğu rendesi
İç pilav için:
1 su bardağı
pirinç
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı
dolma fıstığı
2 yemek kaşığı
kuş üzümü
1,5 su bardağı su
Tuz, karabiber,
yenibahar, zerdeçal, tarçın, toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
tereyağı
Üzerinin sosu için (istenirse):
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 yemek kaşığı
soya sosu
Tavuk suyu
Tuz, pul biber
Üzerinin sosunu hazırlamak için, küçük bir tavada
un zeytinyağı ile kavrulur, içerisine salça eklenip az çevrilir. Daha sonra az
tavuk suyu ilave edilip karıştırılır. Tuz ve pul biber eklenip koyulaşıncaya kadar
kısık ateşte pişirilir. Ocaktan almadan öne 1 yemek kaşığı soya sosu eklenip bir
iki taşım daha kaynatılıp olacağın altı kapatılır.
Yapılışı: Tavuk etleri geniş bir kap içerisine alınır ve
üzerine tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve limon kabuğu rendesi konulup
güzelce karıştırılır ve üzeri kapatılarak en az 20 dakika buzdolabında
bekletilir.
İç pilavı
hazırlamak için yemeklik doğranmış soğan tencereye alınır üzerine zeytinyağı
konulup soğanlar kavrulur. İçerisine dolma fıstığı eklenip biraz daha kavrulur.
Yıkanmış olan pirinç eklenir, baharatlar eklenir ve kavurma işlemine devam
edilir. Kuş üzümü ve tereyağı eklenir. Daha sonra ölçülü suyu eklenip pilav pişirilir
ve dinlenmeye bırakılır.
Buzdolabına bekletilen
tavuk küçük bir kase üzerine açılarak kenarlardan sarkacak şekilde
yerleştirilir, orta kısmına hazırlanan iç pilavdan konulup sarkan tavuk etleri
iç pilavın üzerine kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırlanan
tavuk kapatılan yer alta gelecek şekilde yerleştirilir. 1 yemek kaşığı zeytin yağına
1 çay kaşığı toz kırmızı biber konulup karıştırılır ve tavuk etlerinin üzerine sürülür.
Başka bir yağlı kağıt ıslatılır ve tavuk etlerinin üzeri kapatılıp 180 dereceli
fırında 50 dakika kadar pişirilir. Pişmesine yakın yağlı kağıt üzerinden kaldırılır
ve tavukların üzerine küçük tereyağları konulup 5 dakika daha fırına verilir.
Pişen tavuk patates püresinin üzerine alınır istenirse üzerine yukardaki
hazırlanan sos gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder