11 Şubat 2020 Salı

YOĞURTLU SEBZE SALATASI


Malzemeler:
2 tane kabak
2 tane havuç
1 kutu mısır
6 tane kornişon turşu
1 çay bardağı yeşil zeytin
1 tutam dereotu
3 tane közlenmiş kırmızı biber konservesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sosu için:
500 gr süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 tatlı kaşığı nane
Çeyrek limon suyu

Yapılışı: Jülyen şeklinde doğranmış olan kabaklar 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilavesi ile tavaya alınır ve kabaklar yumuşayıncaya kadar sotelenip kenara alınır. Aynı tava içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve jülyen doğranmış olan havuçlar konulup havuçlar yumuşayıncaya kadar sotelenip onlar da kenara alınır ve her ikisi de soğumaya bırakılır. 
Geniş bir kase içerisine yoğurt, nane, mayonez ve limon suyu konulup karıştırılır. Daha sonra içerisine soğumuş olan kabaklar ve havuçlar eklenir. Küçük doğranmış olan kapya biber konservesi, mısır, küçük doğranmış olan kornişon turşular, ince kıyılmış olan dereotu, küçük doğranmış olan zeytinler eklenir hepsi birlikte güzelce karıştırılır. Hazırlanan salata servis tabağına alınır, istenirse üzerine ceviz serpiştirilip servis yapılır. Afiyet olsun.






















Hiç yorum yok: