Malzemeler:
2 tane kabak
2 tane havuç
1 kutu mısır
6 tane kornişon
turşu
1 çay bardağı
yeşil zeytin
1 tutam dereotu
3 tane közlenmiş
kırmızı biber konservesi
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
Tuz
Sosu için:
500 gr süzme
yoğurt
2 yemek kaşığı
mayonez
2 tatlı kaşığı
nane
Çeyrek limon suyu
Yapılışı:
Jülyen şeklinde doğranmış olan kabaklar 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilavesi ile
tavaya alınır ve kabaklar yumuşayıncaya kadar sotelenip kenara alınır. Aynı
tava içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve jülyen doğranmış olan
havuçlar konulup havuçlar yumuşayıncaya kadar sotelenip onlar da kenara alınır
ve her ikisi de soğumaya bırakılır.
Geniş bir kase içerisine
yoğurt, nane, mayonez ve limon suyu konulup karıştırılır. Daha sonra içerisine
soğumuş olan kabaklar ve havuçlar eklenir. Küçük doğranmış olan kapya biber
konservesi, mısır, küçük doğranmış olan kornişon turşular, ince kıyılmış olan
dereotu, küçük doğranmış olan zeytinler eklenir hepsi birlikte güzelce
karıştırılır. Hazırlanan salata servis tabağına alınır, istenirse üzerine ceviz
serpiştirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder