7 Şubat 2020 Cuma

SAN SEBASTİAN CHEESECAKE

Malzemeler:
1 kg krem peynir
7 tane yumurta
400 gr toz şekeri (2 su bardağı + 3/1 su bardağı) 
500 ml krema
1,5 dolu yemek kaşığı un

Yapılışı: Krem peynir geniş bir kâseye alınır ve mixerle homojen kıvam alıncaya kadar çırpılır, daha sonra mixer içerisinden çıkarılır. Yumurtalar birer birer eklenip kaşıkla karıştırılır. Daha sonra içerisine şeker eklenip gene kaşık ile karıştırılır. Krema eklenip karıştırmaya devam edilir, en son un eklenir ve bütün malzeme pürüzsüz olana kadar kaşık ile karıştırılır. Kelepçeli bir kalıba çeşmede ıslatılmış olan yağlı kağıt yayılır ve üzerine hazırlanmış olan karışım boşaltılır. Önceden ısıtılmış 200˚ fırında 40 dakika üzeri tamamen kızarıncaya kadar pişirilir ve kalıpta soğutulur. Daha sonra cheesecake servis tabağına alınır ve buzdolabında en az 4 saat kadar bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: