4 Şubat 2020 Salı

ERİŞTELİ YOĞURTLU ÇORBA



Malzemeler:
2 su bardağı kare erişte
1 kâse haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kg yoğurt
Köftesi için:
200 gr kıyma
2 yemek kaşığı irmik
Tuz, karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane

Yapılışı: Köfte malzemeleri bir kaba alınıp yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içerisinde yuvarlanır. Teflon bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulup köfteler güzelce kızartılıp bir kenara alınır.
Çorbanın pişirileceği tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı domates salçası konulup az kavrulur. Üzerine kaynamış 1 litre su konulur, 1 çay kaşığı tuz ve erişteler konulup erişteler biraz yumuşayıncaya kadar pişirilir. Erişteler yumuşamaya başlayınca nohutlar eklenir ve erişteler tamamen yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra içerisine köfteler eklenip bütün lezzetler birleşsin diye 2 dakika kadar pişirilip ocağın altı kapatılır ve ılımaya bırakılır. Yoğurt güzelce çırpılır ve ılımış olan karışıma eklenip karıştırılır. Çorbanın hepsini tüketmeyecekseniz yiyeceğiniz  kısmına yoğurt eklenir çünkü çorba yoğurtlu olarak artar ise ısıtılınca yoğurt kesilebilir. Bu durum olmaması için çorba yenileceği zaman erişteli olan kısım az ısıtılıp yoğurt eklenir ise daha sağlıklı sonuç olur. Karıştırılan çorba servis tabağına alınıp üzerine tavada kızdırılıp içerisine nane eklenmiş olan yağdan gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: