Malzemeler:
2 su bardağı kare erişte
1 kâse haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kg yoğurt
Köftesi için:
200 gr kıyma
2 yemek kaşığı irmik
Tuz, karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
Yapılışı: Köfte malzemeleri bir kaba alınıp yoğrulur. Nohut
büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içerisinde yuvarlanır. Teflon bir tavaya 1
yemek kaşığı zeytinyağı konulup köfteler güzelce kızartılıp bir kenara alınır.
Çorbanın pişirileceği tencereye 1 yemek
kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı domates salçası konulup az kavrulur.
Üzerine kaynamış 1 litre su konulur, 1 çay kaşığı tuz ve erişteler konulup
erişteler biraz yumuşayıncaya kadar pişirilir. Erişteler yumuşamaya başlayınca
nohutlar eklenir ve erişteler tamamen yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra
içerisine köfteler eklenip bütün lezzetler birleşsin diye 2 dakika kadar pişirilip
ocağın altı kapatılır ve ılımaya bırakılır. Yoğurt güzelce çırpılır ve ılımış
olan karışıma eklenip karıştırılır. Çorbanın hepsini tüketmeyecekseniz yiyeceğiniz kısmına
yoğurt eklenir çünkü çorba yoğurtlu olarak artar ise ısıtılınca yoğurt
kesilebilir. Bu durum olmaması için çorba yenileceği zaman erişteli olan kısım
az ısıtılıp yoğurt eklenir ise daha sağlıklı sonuç olur. Karıştırılan
çorba servis tabağına alınıp üzerine tavada kızdırılıp içerisine nane eklenmiş
olan yağdan gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder