Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı, 115 ml çay bardağı
Malzemeler:
Malzemeler:
1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
İçi için:
125 gr beyaz peynir
1 tane yumurta akı (istenirse)
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı: Bu poğaçayı
akşamdan yapıp sabah pişirince çok güzel oluyor hem de kahvaltıya hemen hazır
oluyor. Margarin, sıvı yağ, yoğurt ve tuz yoğurma kabına alınıp biraz
yoğrulur. Daha sonra içerisine ölçülü un, kabartma tozu eklenip ele yapışmayan
bir hamur yapılır. Yapılan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınıp elle açılır
ve ortasına peynirli karışımdan konulup kapatılır ve avuç içerisinde
yuvarlanır. Bütün bezeler aynı şeklide yapılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Daha sonra tepsinin üzeri hava almayacak şeklide streç filim ile kapatılıp
sabaha kadar buzdolabında bekletilir. Sabah streç filim çıkartılır ve üzerine
yumurta sarısı sürülüp susam serpiştirilir ve 180 dereceli fırında üzerleri
kızarana kadar pişirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder