18 Şubat 2020 Salı

FRAMBUAZLI KIRINTILI TART


Bardak ölçüsü: 110 ml çay bardağı
Malzemeler:
175 gr tereyağı
1 tane yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Kırıntı hamuru için:
75 gr tereyağı
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1,5 veya 2 su bardağı un
Frambuaz sosu için:
400 gr frambuaz
1 çay bardağı şeker
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
Yarın çay bardağı su
Yapılışı: Tart hamurunu hazırlamak için tereyağı, yumurta ve şeker yoğurma kabına alınıp yoğrulur. Daha sonra kabartma tozu, tarçın, vanilya ve kontrollü şekilde un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Yapılan hamur streç film ile sarılıp en az 20 dakika buzdolabında bekletilir.
Frambuaz sosunu hazırlamak için, frambuazlar tavaya alınır, üzerine toz şeker eklenir. Küçük bir kâsede nişasta yarım çay bardağı su ile açılıp frambuazların üzerine dökülür. Ocakta frambuazlar yumuşayıncaya kadar pişirilip soğumaya bırakılır.
Buzdolabında bekletilen tart hamuru merdane ile tart kalıbından az büyük açılır. Margarin ile yağlanmış tart kalıbına hamur yerleştirilir ve buzdolabında 5 dakika kadar bekletilir.
Kırıntı hamurunu hazırlamak için ölçülü yağ, şeker, vanilya ve önce 1,5 su bardağı un rondoya alınır ve çekilir, hamur ufalanma kıvamında olmalıdır 1,5 su bardağı un az gelir ise ikinci su bardağı un daha ilave edilir.
Daha sonra frambuaz sosu buzdolabında bekletilen tart hamurunun üzerine yayılır ve frambuaz sosunun üzerine de hamur kırıntıları serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızaran kadar pişirilir ve kalıpta soğutulur. Daha sonra servis tabağına alınıp dilimlenerek servis yapılır.




Hiç yorum yok: