Bardak ölçüsü: 110 ml çay bardağı
Malzemeler:
175 gr tereyağı
1 tane yumurta
1,5 çay bardağı
toz şeker
1 çay kaşığı
tarçın
1 çay kaşığı
kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Kırıntı
hamuru için:
75 gr tereyağı
1 çay bardağı
şeker
1 paket vanilya
1,5 veya 2 su
bardağı un
Frambuaz
sosu için:
400 gr frambuaz
1 çay bardağı
şeker
1 tepeleme
yemek kaşığı mısır nişastası
Yarın çay
bardağı su
Yapılışı:
Tart hamurunu hazırlamak için tereyağı, yumurta ve şeker yoğurma kabına
alınıp yoğrulur. Daha sonra kabartma tozu, tarçın, vanilya ve kontrollü şekilde
un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Yapılan hamur streç film ile
sarılıp en az 20 dakika buzdolabında bekletilir.
Frambuaz sosunu
hazırlamak için, frambuazlar tavaya alınır, üzerine toz şeker eklenir. Küçük
bir kâsede nişasta yarım çay bardağı su ile açılıp frambuazların üzerine
dökülür. Ocakta frambuazlar yumuşayıncaya kadar pişirilip soğumaya bırakılır.
Buzdolabında
bekletilen tart hamuru merdane ile tart kalıbından az büyük açılır. Margarin
ile yağlanmış tart kalıbına hamur yerleştirilir ve buzdolabında 5 dakika kadar
bekletilir.
Kırıntı
hamurunu hazırlamak için ölçülü yağ, şeker, vanilya ve önce 1,5 su bardağı un
rondoya alınır ve çekilir, hamur ufalanma kıvamında olmalıdır 1,5 su bardağı un
az gelir ise ikinci su bardağı un daha ilave edilir.
Daha sonra
frambuaz sosu buzdolabında bekletilen tart hamurunun üzerine yayılır ve
frambuaz sosunun üzerine de hamur kırıntıları serpiştirilir. Önceden ısıtılmış
180 dereceli fırında üzeri kızaran kadar pişirilir ve kalıpta soğutulur. Daha
sonra servis tabağına alınıp dilimlenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder