Malzemeler:
1 küçük paket mantar
1 tane küçük
karnabahar
2 tane havuç
1 kase salatalık
turşusu
1 kase mısır
konservesi
750 gr süzme
yoğurt
2 yemek kaşığı
mayonez
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber,
toz kırmızı biber
Zeytinyağı
Üzeri için:
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 çay kaşığı toz
kırmızı biber
1 su bardağı
ceviz içi (istenirse)
Yapılışı:
Mantarların kabukları soyulur ve jülyen şeklinde doğranıp 1 yemek
kaşığı zeytinyağı ilavesi ile tavaya konulup ocakta sotelenir ve bir kenara
alınır. Aynı tava içerisine rendelenmiş havuçlar ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı
konulup havuçlar çok az sotelenir. İçerisine çiçeklerine ayrılmış olan karnabaharlar
ve baharatlar eklenir ve karnabaharlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte sotelenip
ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Geniş bir kâseye
küçük doğranmış olan salatalık turşusu, mısır konservesinden 2 yemek kaşığı üzeri
için ayırıp kalanı, sotelenen mantarlar, karnabahar ve havuç karışımı da kâseye
alınır. Ayrı bir kâsede yoğurt, mayonez, sarımsak ve damak zevkine göre tuz
karıştırılır ve kasedeki salata karışımının üzerine boşaltılır. Salata
malzemelerinin hepsi güzelce karıştırılır ve servis tabağına alınır. Üzerine
ayrılmış olan mısır serpiştirilir. Küçük bir tavada az zeytinyağı, toz kırmızı
biber ve iri kıyılmış ceviz ocakta biraz çevrilir ve salatanın üzerine gezdirilerek
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder