31 Ocak 2020 Cuma

MANTARLI KARNABAHAR SALATASI



Malzemeler:
1 küçük paket mantar
1 tane küçük karnabahar
2 tane havuç
1 kase salatalık turşusu
1 kase mısır konservesi
750 gr süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Zeytinyağı
Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 su bardağı ceviz içi (istenirse)

Yapılışı: Mantarların kabukları soyulur ve jülyen şeklinde doğranıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilavesi ile tavaya konulup ocakta sotelenir ve bir kenara alınır. Aynı tava içerisine rendelenmiş havuçlar ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulup havuçlar çok az sotelenir. İçerisine çiçeklerine ayrılmış olan karnabaharlar ve baharatlar eklenir ve karnabaharlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte sotelenip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Geniş bir kâseye küçük doğranmış olan salatalık turşusu, mısır konservesinden 2 yemek kaşığı üzeri için ayırıp kalanı, sotelenen mantarlar, karnabahar ve havuç karışımı da kâseye alınır. Ayrı bir kâsede yoğurt, mayonez, sarımsak ve damak zevkine göre tuz karıştırılır ve kasedeki salata karışımının üzerine boşaltılır. Salata malzemelerinin hepsi güzelce karıştırılır ve servis tabağına alınır. Üzerine ayrılmış olan mısır serpiştirilir. Küçük bir tavada az zeytinyağı, toz kırmızı biber ve iri kıyılmış ceviz ocakta biraz çevrilir ve salatanın üzerine gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.


















Hiç yorum yok: