Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
1 fiske tuz
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kreması için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
200 gr labne peyniri
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Toz antep fıstığı
Yapılışı: Şerbet için olan
malzemeler bir tencereye alınıp 5 dakika kaynatılır, ocaktan almadan önce 1
tatlı kaşığı limon suyu konulur ve 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır ve soğumaya
bırakılır.
Yumurtaların akı ve sarısı ayrılıp ayrı kâselere konulur ve aklarına 1
fiske tuz atılıp mikserle kar gibi olana kadar çırpılır. Yumurta sarılarına
şeker eklenip biraz mikserle çırpılır. Daha sonra sıcak su eklenerek yumurta
sarılarının rengi açılıncaya kadar çırpılır. Un, vanilya ve kabartma tozu
elenerek karışıma eklenip hepsi çırpılır. Yumurta akları sarılı karışıma azar
azar spatula ile karıştırılarak eklenir. Yağlı kâğıt serilmiş kelepçeli kalıba karışım
boşaltılır. 180 dereceli fırında 30 dakika kadar pişirilir.
Kreması için krem şanti ve süt bir kâseye alınıp mikserle çırpılır. Daha
sonra içerisine labne peyniri eklenip pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır ve
buzdolabında bekletilir.
Soğuyan kek ortadan 2’ye kesilir ve ılıyan şerbet her tarafına gezdirilir
ve hazırlanan krema orta kısmına yayılır. Kekin diğer üst parçası üçgenler
şeklinde kesilir (12 dilim olacak şekilde)ve kremanın üzerine yerleştirilir.
Kalan şerbet tekrardan kekin en üstüne kaşık ile gezdirilir. Üzeri Hindistan cevizi
ve toz Antep fıstığı ile süslenir ve buzdolabında soğutulduktan sonra servis
yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder