20 Ocak 2020 Pazartesi

PADİŞAH YASTIĞI PASTASI




Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
1 fiske tuz
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kreması için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
200 gr labne peyniri
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Toz antep fıstığı

Yapılışı: Şerbet için olan malzemeler bir tencereye alınıp 5 dakika kaynatılır, ocaktan almadan önce 1 tatlı kaşığı limon suyu konulur ve 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Yumurtaların akı ve sarısı ayrılıp ayrı kâselere konulur ve aklarına 1 fiske tuz atılıp mikserle kar gibi olana kadar çırpılır. Yumurta sarılarına şeker eklenip biraz mikserle çırpılır. Daha sonra sıcak su eklenerek yumurta sarılarının rengi açılıncaya kadar çırpılır. Un, vanilya ve kabartma tozu elenerek karışıma eklenip hepsi çırpılır. Yumurta akları sarılı karışıma azar azar spatula ile karıştırılarak eklenir. Yağlı kâğıt serilmiş kelepçeli kalıba karışım boşaltılır. 180 dereceli fırında 30 dakika kadar pişirilir.
Kreması için krem şanti ve süt bir kâseye alınıp mikserle çırpılır. Daha sonra içerisine labne peyniri eklenip pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır ve buzdolabında bekletilir.
Soğuyan kek ortadan 2’ye kesilir ve ılıyan şerbet her tarafına gezdirilir ve hazırlanan krema orta kısmına yayılır. Kekin diğer üst parçası üçgenler şeklinde kesilir (12 dilim olacak şekilde)ve kremanın üzerine yerleştirilir. Kalan şerbet tekrardan kekin en üstüne kaşık ile gezdirilir. Üzeri Hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı ile süslenir ve buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun



Hiç yorum yok: