Malzemeler:
4 su bardağı pirinç
6 su bardağı su veya et suyu
2 tane orta boy soğan
1 paket kuş üzümü
300 gr kestane
1 su bardağı çiğ badem
2 dolu emek kaşığı tereyağı
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, zerdeçal, tarçın, yenibahar, toz kırmızı biber
Yapılışı: Ön
hazırlık olarak, bademler sıcak suda bekletilir ve kabukları soyulur. Kestaneler
köz matikte veya tavada pişirilip kabukları soyulur. Pirinçler geniş bir kâseye
konulur üzerine 1 dolu yemek kaşığı tuz eklenir ve pirinçlerin üzerini geçecek
kadar kaynamış su eklenerek karıştırılır ve 20 dakika ıslanmaya bırakılır. Daha
sonra pirinçler bol su ile yıkanıp süzgece alınır.
Pilavın pişirileceği tencereye 1
yemek kaşığı tereyağı konulur ve bademler güzelce kavrulup bir tabağa alınır. Yemeklik
doğranmış soğanlar tencereye alınır ve onlar da güzelce kavrulur. Daha sonra soğanların
üzerine pirinçler ve zeytinyağı eklenip kavurmaya devam edilir. Baharatlar
eklenir, kavrulmuş olan bademler ve kuş üzümü eklenir. Daha sonra ölçülü suyu
ilave edilir yani 1 bardak pirince 1,5 su bardağı su olacak şekilde su eklenir.
Bizim pirinç 4 su bardağı olduğu için 6 su bardağı su ekledik. Ayıklanmış olan
kestaneler üzerine eklenir. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağı da eklenip önce hızlı
ateşte 1-2 dakika sonra ocağın altı kısılarak pilav suyunu çekinceye kadar
pişirilir ve pilavın üzerine havlu kâğıt kapatılarak 20 dakika demlenmeye
bırakılır. Demlenen pilav servis tabağına alınarak servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder