Malzemeler:
1 kg orta yağlı kıyma
1 tane kuru soğan
1 tane yumurta
1 tutam maydanoz
6 yemek kaşığı
galeta unu
Tuz, karabiber, pul
biber, kimyon
İçi malzemesi için:
1 tane kuru soğan
Yarım kırmızı (kapya)
biber
1 bağ ıspanak
Tuz, karabiber,
pul biber
1 küçük paket dil
peyniri
Domates sosu için:
2 tane köy biberi
2 diş sarımsak
5 tane domates
Tuz, kırmızı
biber, karabiber, toz şeker
Yapılışı: Köfte malzemeleri geniş bir kaba alınıp yoğrulur ve
üzeri kapatılarak yarım saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
Domates sosu için
küçük doğranmış köy biberi ve sarımsaklar küçük bir tencereye alınır. Üzerine 2
yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilerek kavrulur. Daha sonra içerisine rendelenmiş
olan domatesler ve damak zevkine göre baharatları eklenip sos koyulaşıncaya
kadar kısık ateşte pişirilir.
Köftenin içi için
yemeklik doğranmış soğan ve kapya biber 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilavesi ile
bir tavaya alınır ve kavrulur. Daha sonra içerisine yıkanıp kurulanmış ve küçük
doğranmış ıspanaklar eklenir. Baharatlar da eklenip az çevrilir ve ocaktan
alınıp soğumaya bırakılır.
Dinlenen köfte
malzemesi limon büyüklüğünde bezlere ayrılır, avuç içerisinde yuvarlanır ve
ortası çukur açılıp ortasına soğumuş ıspanaklı içten konur, küçük küp şeklinde
doğranmış 1 parça da dil peyniri konur. Avuç su veya zeytinyağı ile ıslatılıp
köfte avuç içerisinde düzgünce yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Bütün köfte malzemesine aynı işlem yapılır. Köfteler önceden ısıtılmış 200
dereceli fırında 10 dakika pişirilip soğumaya bırakılır.
Milföy hamurları
şeritler şeklinde kesilir ve 3 parça şerit köftenin üzerine çapraz şekilde yerleşilir.
Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 dereceli fırında milföylerin
üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına domates sosundan 2 dolu
yemek kaşığı konur, üzerine de köfte konularak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder