13 Ocak 2020 Pazartesi

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE



Malzemeler:
150 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
4 yemek kaşığı damla çikolata

Yapılışı: Yağlar, yumurta ve pudra şekeri yoğurma kabına alınır biraz karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan bir hamur yapılır. En son 4 yemek kaşığı damla çikolatası eklenip biraz daha yoğrulur. Hazırlanan hamur dondurma kaşığı ile birer top alınarak yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: