Malzemeler:
Marina için:
Tuz, karabiber,
tane kekik
Zeytinyağı
8 diş sarımsak
Sebzesi için:
1 tane ayva
1 tane havuç
2 tane soğan
1 kereviz ve kereviz
sapı
2-3 dal biberiye
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 yemek kaşığı
biber salçası
Zeytinyağı,
hardal
Üzerinin sosu için:
1 yemek kaşığı
nişasta
1 yemek kaşığı soya
sosu
1 yemek kaşığı
pekmez
Yapılışı: Etlerin üzerine kesikler atılarak akşamdan marina
malzemesi ile her tarafına bulanıp üzeri kapatılarak buzdolabında marina
edilir.
Sebzeli karışım
için salçalar hariç diğer bütün sebzeler iri şekilde doğranır ve baharatlarla
tatlandırılır ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yayılır. Salçalar az su
ile açılır ve sebzelerin üzerine dökülür. Marina edilmiş olan etler döküm bir
tavada her iki tafraları da güzelce mühürlenir. Daha sonra etlerin üzerine
hardal sürülür ve sebzelerin üzerine yerleştirilir. Etlerin üzeri önce yağlı kâğıt
ile sıkıca kapatılır, yağlı kâğıdın üzeri de aleminyon folyo
ile kapatılır ve öce 200 dereceli fırında yarım saat
pişirilir. Daha sonra fırının ısısı 180 dereceye düşürüp 2,5 saat pişirilir.
Pişen etler kemiklerinden ayrılıp fırın tepsisine veya borcama alınır. Tepside
kalan sebzelerin üzerine kaynamış su konulup karıştırılır. Nişasta sütlüğe
alınır ve çok az su ile açılır ve tepsideki sebzelerin suyu süzdürülerek nişastaya
eklenir, pekmez ve soya sosu da eklenip ocakta koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Tepsideki etlerin üzerine sos yayılır ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder