Malzemeler:
1 kase küçük çiçeklerine ayrılmış
brokoli
1 tane havuç
1 tane kereviz
Sosu için:
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
Muskat rendesi
Yarım çay kaşığı karabiber
Sebze suyu için:
1 tane kuru soğan
1 sap pırasa
1 tane havuç
1 tutam kereviz yaprağı
1 parça kapya biber
Tuz, karabiber
Yapılışı: Çorbaya öncelikle sebze suyu hazırlanarak başlanır.
Çorbanın pişirileceği tencereye 1 litre su konulur ve sebze suyu malzemeleri içerine
konulup yarım saat kaynatılır. Daha sonra suyun içerisinden sebzeler dışarıya
çıkartılır. Aynı suyun içerisine brokoliler konulup 5 dakika haşlanır ve buzlu
suyun içerisine konulup şoklanır ki brokoliler rengini korusun diye. Aynı suyun
içerisine kerevizler ve havuç minik küpler halinde doğranıp eklenir ve
kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sebze suyunun içerisine konulan soğan
ve kapya biber de küçük doğranıp çorbaya eklenir. Kerevizler yumuşayınca
brokoliler ve tuz eklenir.
Sosu hazırlamak için un bir kâseye
alınır üzerine süt eklenip karıştırılır, yumurta sarısı ve yoğurt da eklenip
hepsi pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. En son muskat rendesi ve karabiber
eklenip karıştırılır. Kaynamakta olan sebzelerin suyundan azar azar yoğurtlu
karışama konulup karıştırılır ve sos yavaşça tencereye dökülür ve karıştırmaya
devam edilir ki yoğurt kesilmesin diye. Daha sonra unun kokusu gidinceye kadar
1-2 taşım kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. Çorba kaseye servis yapılır. Üzerine
küçük bir tavada tereyağı eritilir ve içerisine nane, pul biber eklenip
kızdırılır ve çorbanın üzerine gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder