6 Ocak 2020 Pazartesi

GELİN PASTASI



Keki için malzemeler:
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartama tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
500 ml süt
Yarım su bardağı şeker
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
Üzeri için:
Hindistan cevizi, çilek

Yapılışı: Pastanın kekini hazırlamak için yumurtalar ve şeker geniş bir kâseye alınıp mikserle boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra içerisine elekten geçirilerek un, kabartma tozu ve vanilya eklenip hepsi birlikte pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. Margarinle yağlanmış olan dikdörtgen borcama karışım boşaltılır ve 180 dereceli fırında 30 dakika pişirilir ve ılımaya bırakılır.
500 ml süt, yarım su bardağı şeker başka bir kaseye alınır ve karıştırılarak ılımış olan kekin üzerine gezdirerek dökülür.
Pastanın kremasını hazırlamak için vanilya ve krem şanati hariç diğer malzemeler bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Krema koyulaşmaya başlayınca vanilya eklenip 1- 2 taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınıp ılımaya bırakılır. Ilıyan kremaya 1 poşet krem şanti eklenip mikserle pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır ve sütünü çekmiş olan kekin üzerine yayılır. Üzerine Hindistan cevizi serpiştirilir ve buzdolabında 4 saat bekletilir. Dinlenen pasta dilimlenir ve istenirse üzeri çilek ile süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: