Malzemeler:
2 bağ roka
1 büyük ayva
2 tane közlenmiş
kırmızı biber
1 demet maydanoz
1 tane nar
Mısır konservesi
Sosu için:
1 tutam maydanoz
yaprağı
3 yemek kaşığı
yer fıstığı
1 diş sarımsak
1 portakal kabuğu
ve suyu
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 limon suyu
Tuz, karabiber,
toz kırmızı biber, zerdeçal
1 tatlı kaşığı
nar ekşisi
Yapılışı:
Sos malzemeleri nar ekşisi hariç diğerleri rondoya konularak
çekilir. Daha sonra nar ekşisi eklenip karıştırılır ve bir kenara alınır.
Yıkanıp güzelce
kurulanmış olan rokalar elle koparılıp geniş bir kap içerisine alınır. Ayva
minik küpler halinde doğranıp rokaların üzerine eklenir. Közlenmiş biberler de
doğranıp eklenir.
Mısır konservesi,
ayıklanmış olan narın yarısı ve ince kıyılmış olan maydanoz da eklenir. Sos
malzemesi bütün malzemelerin üzerine gezdirilerek dökülür ve hepsi birlikte karıştırılıp
servis tabağına alınır. Salatanın üzerine ayrılmış olan narlar serpiştirilir ve
kenar kısımlarına da fıstık serpiştirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder