Köftesi için:
500 gr kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tane rendelenmiş kuru soğan
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, sumak
Sebzesi için:
2 tane patlıcan
2 tane kabak
2 tane patates
2 tane domates
2 tane yeşilbiber
1 tane acı biber
10 tane arpacık soğan
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Salçalı sos için:
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Köfte
malzemeleri geniş bir kaba alınıp yoğrulur, misket büyüklüğünde parçalar
koparılıp avuç içerisinde yuvarlanıp bir kenara alınır. Sebzeler küçük küpler
şeklinde doğranır ve geniş bir kap içerisine alınır, üzerlerine 1 yemek kaşığı
zeytinyağı ve baharatlar eklenip hepsi birlikte harmanlanır. Salçalı sos malzemeleri
bir kasede karıştırılır ve sebzelere eklenip hepsi birlikte karıştırılır. 2
tane fırın poşetinin içerisine sebzeler pay edilir, üzerlerine hazırlanan
köfteler yerleşilir ve poşetlerin ağızları sıkıca kapatılır. Poşetlerin birkaç
yerine delikler açılır ki poşetler patlamasın diye. Daha sonra fırın tepsisine yerleşilir
ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirilir. Pişen
yemek poşet kesilerek servis tabağına alınır ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder