Malzemeler:
1 küçük paket tavuk
kalça
1 kavanoz garnitür
4 tane közlenmiş
kırmızıbiber
7-8 tane kornişon
turşu
1 kavanoz mısır
konservesi
Yarım demet kıvırcık
1 çay bardağı ceviz
içi
1 su bardağı mayonez
3 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı
tereyağı
1 çay kaşığı pul
biber
1 çay kaşığı nane
Yapılışı: Geniş bir kasenin içerisine garnitür, mısır konservesi, küçük doğranmış olan biberler ve turşu
eklenir. Haşlanıp küçük doğranmış olan tavuk etleri, ince doğranmış olan marul da
eklenip hepsi birlikte harmanlanır. Başka bir kâsede yoğurt, mayonez, sarımsak
ve tuz karıştırılır. Daha sonra yoğurtlu karışım salatanın üzerine boşaltılıp
hepsi birlikte güzelce karıştırılır ve servis tabağına alınır. Bir cezvede tereyağı
kızdırılır içerisine nane ve pul biber eklenip salatanın üzerine gezdirilir ve
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder