Malzemeler:
2 tane kereviz
1 tane patates
1 tane kuru soğan
1 tane portakal suyu
Tuz, karabiber, muskat rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Yemeklik
doğranmış soğan ve zeytinyağı tencereye alınıp hafif kavrulur. İçerisine küp
doğranmış kerevizler ve patates eklenir. Portakal suyu, tuz ve sebzelerin
hizasında olacak kadar su eklenip tencerenin kapağı kapatılarak sebzeler
yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen sebzeler blendırdan geçirilir, en son
içerisine tereyağı, karabiber ve muskat rendesi eklenip ocaktan alınır.
SOSLU TAVUK İÇİN
Malzemeler:
Marinesi için:
8 tane kemikli tavuk kalça
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
Tuz, karabiber, zerdeçal
1 tane portakal kabuğu rendesi
Zeytinyağı
Sosu için:
2 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Nişastayı açacak kadar su
Yapılışı: Marine
malzemesi bir kâsede karıştırılır ve tavukların her tarafın gelecek şekilde
tavuklara sürülür, 1tane portakal kabuğu rendelenir ve hepsi bitikte karıştırılıp
üzeri kapatılarak buzdolabında 20 dakika bekletilir. Daha sonra dinlenen
tavuklar kızdırılmış tavada önce derili yüzü sonra da diğer yüzü mühürlenir ve
fırın tepsisine veya borcama dizilir, kenarlarına kereviz sapı konulur. Üzeri
ıslatılmış fırın kâğıdı ile kapatılıp 180 dereceli fırında 30 dakika pişirilir.
Pişen tavuğun suyu tavukların mühürlendiği tavaya alınır, içerisine soya sosu,
pekmez ve bir kasede su ile açılmış olan nişasta eklenir. Ocakta kıvam alıncaya
kadar karıştırılarak kaynatılır. Servis tabağının altına kereviz püresi
yayılır, üzerine pişen tavuk eti, onun üzerine de hazırlanan sostan gezdirilerek
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder