Malzemeler:
7 tane kuru soğan
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı nane
1 dolu yemek kaşığı dolma fıstığı
1 dolu yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
Yarım limon suyu
1 tane domates rendesi
2 su bardağı su (içini pişirmek için)
Yapılışı: Soğanlar yemeklik
olarak doğranır ve tencereye alınıp üzerine zeytinyağı konulup soğanlar
ölünceye kadar kavrulur. Daha sonra baharatlar ve dolma fıstığı eklenip biraz
daha çevrilir. Yıkanmış olan pirinçler ve kuş üzümü eklenir biraz daha kavrulur
ve 1,5 - 2 su bardağı kadar su konulup biraz pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Lahanalar haşlanır ve soğuk suya tulup süzdürülür. Lahanalar önce damar
kısımları kesilip çıkarılır ve uzun parçalar halinde kesilir. Soğumuş olan içten
uç kısımlarına konulup ince uzun şekilde sarılıp tencereye dizilir. Dolmaların
üzerine 2 su bardağı su konulur ve önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık
ateşte toplam 1 saat olacak şekilde pişirilir. Pişen dolmalar tencerede
soğutulur ve daha sonra servis tabağına alınıp soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder