13 Kasım 2019 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI



Malzemeler:
1 tane orta boy lahana
7 tane kuru soğan
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı nane
1 dolu yemek kaşığı dolma fıstığı
1 dolu yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
Yarım limon suyu
1 tane domates rendesi
2 su bardağı su (içini pişirmek için)

Yapılışı: Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve tencereye alınıp üzerine zeytinyağı konulup soğanlar ölünceye kadar kavrulur. Daha sonra baharatlar ve dolma fıstığı eklenip biraz daha çevrilir. Yıkanmış olan pirinçler ve kuş üzümü eklenir biraz daha kavrulur ve 1,5 - 2 su bardağı kadar su konulup biraz pişirilir ve soğumaya bırakılır. Lahanalar haşlanır ve soğuk suya tulup süzdürülür. Lahanalar önce damar kısımları kesilip çıkarılır ve uzun parçalar halinde kesilir. Soğumuş olan içten uç kısımlarına konulup ince uzun şekilde sarılıp tencereye dizilir. Dolmaların üzerine 2 su bardağı su konulur ve önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık ateşte toplam 1 saat olacak şekilde pişirilir. Pişen dolmalar tencerede soğutulur ve daha sonra servis tabağına alınıp soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: