22 Kasım 2019 Cuma

TİRAMİSU



Malzemeler:
Kek için:
2 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Islatma suyu için:
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı granül kahve (nescafe)
Muhallebisi için:
500 ml süt
2 yemek kaşığı un
1 tane yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı (100 gr) labne peyniri
Üzeri için:
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı: Keki hazırlamak için yumurtalar ve şeker geniş bir kâseye alınır ve mixerle boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra diğer sıvı malzemeler eklenip az karıştırılır. Kuru malzemelerin hepsi tel süzgeçte elenerek karışıma eklenir ve hepsi birlikte karıştırılır. Margarin ile yağlanmış oluklu bir tart kalıbına karışım boşaltılır ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirilir. Pişen kek kalıpta biraz soğutulup öyle kalıptan çıkarılır.
Muhallebiyi hazırlamak için vanilya ve labne peyniri hariç diğer malzemeler bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak ocakta kaynatılır, kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılıp 1-2 dakika unun kokusu gidinceye kadar kaynatılır. Ocağın altı kapatılıp vanilya eklenir ve karıştırılıp ılımaya bırakılır. Bu arada keki ıslatmak için yarım su bardağı ılık suya 1 yemek kaşığı granül kahve konulup karıştırarak eritilir ve soğuyan kekin üzerine karışım kaşık ile her tarafına gelecek şekilde dökülür. Ilıyan kremaya labne peyniri eklenip güzelce karıştırılır ve kekin üzerine yayılır. Bu şekilde de soğutulur ve en son üzerine kakao elenip servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: