Malzemeler:
2 tane yumurta
1 çay bardağı
şeker
1 çay bardağı
süt
1 çay bardağı
sıvı yağ
2 çay bardağı
un
1 paket
kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı
kakao
Islatma
suyu için:
Yarım su
bardağı su
1 yemek kaşığı
granül kahve (nescafe)
Muhallebisi
için:
500 ml süt
2 yemek kaşığı
un
1 tane yumurta
sarısı
1 çay bardağı
şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı
(100 gr) labne peyniri
Üzeri
için:
2 yemek kaşığı
kakao
Yapılışı:
Keki hazırlamak için yumurtalar ve şeker geniş bir kâseye alınır ve mixerle
boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra diğer sıvı malzemeler
eklenip az karıştırılır. Kuru malzemelerin hepsi tel süzgeçte elenerek karışıma
eklenir ve hepsi birlikte karıştırılır. Margarin ile yağlanmış oluklu bir tart
kalıbına karışım boşaltılır ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika
pişirilir. Pişen kek kalıpta biraz soğutulup öyle kalıptan çıkarılır.
Muhallebiyi
hazırlamak için vanilya ve labne peyniri hariç diğer malzemeler bir tencereye
alınır ve sürekli karıştırarak ocakta kaynatılır, kaynamaya başlayınca ocağın
altı kısılıp 1-2 dakika unun kokusu gidinceye kadar kaynatılır. Ocağın altı
kapatılıp vanilya eklenir ve karıştırılıp ılımaya bırakılır. Bu arada keki
ıslatmak için yarım su bardağı ılık suya 1 yemek kaşığı granül kahve konulup
karıştırarak eritilir ve soğuyan kekin üzerine karışım kaşık ile her tarafına
gelecek şekilde dökülür. Ilıyan kremaya labne peyniri eklenip güzelce karıştırılır
ve kekin üzerine yayılır. Bu şekilde de soğutulur ve en son üzerine kakao
elenip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder