11 Kasım 2019 Pazartesi

KREMALI HAVUÇLU KEK



Malzemeler:
4 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı havuç rendesi
2 su bardağı un
1 su bardağı ceviz içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için:
Hindistan cevizi

Yapılışı: Yumurtalar ve şeker geniş bir kâseye alınır ve mixerle boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra havuçlar eklenip az çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın elenerek karışıma eklenir ve hepsi birlikte çırpılır. En son iri kıyılmış ceviz eklenip biraz daha çırpılır ve yağlanmış kare borcama karışım boşaltılır. 170 dereceli fırında 45 dakika pişirilir. Kek soğumaya bırakılır. Bu arada kreması hazırlanır. Tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeler bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilya eklenip tereyağı kremaya yedirilir. Daha sonra soğuyan kekin üzerine krema yayılır, üzerine Hindistan cevizi serpiştirilir ve soğumaya bırakılır. Daha sonra dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: