Malzemeler:
4 tane yumurta
1,5 su bardağı
şeker
2 su bardağı
havuç rendesi
2 su bardağı un
1 su bardağı
ceviz içi
1 paket vanilya
1 paket
kabartma tozu
1 çay kaşığı
tarçın
Kreması
için:
3 su bardağı
süt
2 yemek kaşığı
un
2 yemek kaşığı
nişasta
1 su bardağı
şeker
1 tane yumurta
sarısı
1 yemek kaşığı
tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri
için:
Hindistan cevizi
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker geniş bir kâseye alınır ve mixerle boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra havuçlar eklenip az çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın elenerek karışıma eklenir ve hepsi birlikte çırpılır. En son iri kıyılmış ceviz eklenip biraz daha çırpılır ve yağlanmış kare borcama karışım boşaltılır. 170 dereceli fırında 45 dakika pişirilir. Kek soğumaya bırakılır. Bu arada kreması hazırlanır. Tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeler bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilya eklenip tereyağı kremaya yedirilir. Daha sonra soğuyan kekin üzerine krema yayılır, üzerine Hindistan cevizi serpiştirilir ve soğumaya bırakılır. Daha sonra dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder