25 Kasım 2019 Pazartesi

BERLİNER PASTA



Malzemeler:
100 ml ılık süt
1 paket (instant) kuru maya
40 gr toz şeker
40 gr eritilmiş tereyağı
3 tane yumurta sarısı + 1 tane bütün yumurta
1 paket vanilya
300 gr un
Dolgusu için:
Ahududu reçeli
Kızartmak için:
Ay çiçek yağ
Üzeri için:
Pudra şekeri

Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp yoğrulur. Daha sonra üzeri kapatılarak ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur merdane ile 2 cm kalınlıkta açılır ve bardak ağzı ile kesilip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisinin üzerine alınır, bütün hamurlara aynı işlem yapılır. Daha sonra üzeri bir örtü ile kapatılıp iki misli kabarıncaya kadar bekletilir. Ayçiçek yağı bir tencereye alınır ve 180 dereceye kadar ısıtılır. Mayalanan hamurlar yağın içeresine alınır ve tencerenin kapağı kapatılarak 2 dakika kızartılır, daha sonra hamurların arka tarafları çevrilir ve bu sefere tencerenin kapağı kapatılmadan 1 dakika kızartılır. Kızaran hamurlar pudra şekeri serpilmiş olan tepsiye alınırlar. Sıkma poşetinin içerisine huni takılır ve ahududu reçeli torbaya konulur. Kızaran hamurların bir kenarından huninin ucu batırılır ve reçel hamurun içerisine sıkılır. Bütün kızaran hamurlara aynı, işlem yapılır. Servis yapılacağı zaman hamurların üzerlerine pudra şekeri elenerek servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: