Malzemeler:
100 ml ılık süt
1 paket (instant) kuru maya
40 gr toz şeker
40 gr eritilmiş tereyağı
3 tane yumurta sarısı + 1 tane bütün yumurta
1 paket vanilya
300 gr un
Dolgusu için:
Ahududu reçeli
Kızartmak için:
Ay çiçek yağ
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı: Hamur
malzemeleri yoğurma kabına alınıp yoğrulur. Daha sonra üzeri kapatılarak ılık
bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur merdane ile 2 cm kalınlıkta
açılır ve bardak ağzı ile kesilip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisinin
üzerine alınır, bütün hamurlara aynı işlem yapılır. Daha sonra üzeri bir örtü
ile kapatılıp iki misli kabarıncaya kadar bekletilir. Ayçiçek yağı bir tencereye
alınır ve 180 dereceye kadar ısıtılır. Mayalanan hamurlar yağın içeresine
alınır ve tencerenin kapağı kapatılarak 2 dakika kızartılır, daha sonra
hamurların arka tarafları çevrilir ve bu sefere tencerenin kapağı kapatılmadan
1 dakika kızartılır. Kızaran hamurlar pudra şekeri serpilmiş olan tepsiye
alınırlar. Sıkma poşetinin içerisine huni takılır ve ahududu reçeli torbaya
konulur. Kızaran hamurların bir kenarından huninin ucu batırılır ve reçel
hamurun içerisine sıkılır. Bütün kızaran hamurlara aynı, işlem yapılır. Servis
yapılacağı zaman hamurların üzerlerine pudra şekeri elenerek servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder