Bardak Ölçüsü: 240 ml Su bardağı
Malzemeler:
Yarım su
bardağı ılık süt
Yarım su
bardağı ılık su
¼
(çeyrek) su bardağı şeker
1/3 (su
bardağının üçte biri) su bardağı tereyağı (yumuşak)
1 paket
instant kuru maya
1 tane
yumurta
1 çay
kaşığı tuz
3,5 – 4
su bardağı un
Arası için:
Yarım su
bardağı tereyağı (yumuşak)
3 – 4
yemek kaşığı toz şeker
1 yemek
kaşığı tarçın
¾ (su
bardağının dörtte üçü) su bardağı dövülmüş ceviz içi
Üzeri için (Glazür):
3 yemek
kaşığı tereyağı
1 su
bardağı pudra şekeri
1 çay
kaşığı vanilya
3 – 4
yemek kaşığı kaynar su
Yapılışı: Hamur malzemeleri
yoğurma kabın alınıp yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
Yapılan hamurun üzeri kapatılarak oda ısısında mayalanmaya bırakılır. Daha
sonra mayalanan hamur yarım cm kalınlığında olacak şekilde merdane ile
dikdörtgen açılır. Üzerine yumuşak tereyağı sürülüp her tarafına gelecek
şekilde toz şeker ve tarçın serpiştirilir, en son dövülmüş ceviz serpiştirilir.
Geniş tarafından rulo şeklinde sarılır ve ikişer parmak aralıklarla kesilir.
Dikdörtgen borcam veya tepsi margarin ile yağlanır üzerine toz şeker serpiştirilip
hazırlanan hamurlar üzerine aralıklı şekilde dizilir ve yarım saat oda ısısında
mayalandırılır. Daha sonra önce 100 dereceli fırında 10 dakika daha sonra fırının
ısısını 170 dereceye yükseltip ruloların üzeri kızarıncaya kadar pişirilip fırından
çıkarılır. Üzerinin glazürünü hazırlamak içi tereyağı bir cezveye alınıp eritilir
içerisine pudra şekeri ve vanilya eklenip karıştırılır. Akışkan bir kıvamda
olmalıdır, eğer çok koyu ise akışkan kıvamda oluncaya kadar kaynamış su eklenir.
Fırından çıkan ruloların üzerine glazür gezdirilerek dökülür ve tamamen
soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder