19 Kasım 2019 Salı

ZERDEÇALLI KIŞ ÇORBASI



Malzemeler:
1 tane küçük havuç
Çeyrek kereviz
1 su bardağı tel şehriye
1 tane tavuk budu (istenirse)
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt veya yoğurt
1 tane yumurta sarısı
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane

Yapılışı: Zeytinyağı tencere alınır, içerisine rendenin iri tarafı ile rendelenmiş olan havuç eklenir ve havucun rengi hafif dönünceye kadar sotelenir. Kereviz çok minik küp şeklinde doğranır ve sotelenen havucun üzerine eklenip her ikisi birlikte biraz daha sotelenir. Bu aşamada karabiber, tuz ve zerdeçal eklenir. Şehriyeler de bu karışıma eklenip biraz çevrilir ve üzerini aşacak kadar kaynamış su veya tavuk kullanılacak ise tavuğun haşlandığı su ve pişen tavuk eti minik doğranarak ilave edilir. Daha sonra şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilip ocaktan alınır. Tereyağı bir cezvede ısıtılır, içerisine nane eklenip çok az kavrulur ve pişen çorbaya ilave edilip karıştırılır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: