Malzemeler:
1 tane küçük havuç
Çeyrek kereviz
1 su bardağı tel şehriye
1 tane tavuk budu (istenirse)
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt veya yoğurt
1 tane yumurta sarısı
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı: Zeytinyağı tencere alınır, içerisine rendenin iri
tarafı ile rendelenmiş olan havuç eklenir ve havucun rengi hafif dönünceye
kadar sotelenir. Kereviz çok minik küp şeklinde doğranır ve sotelenen havucun
üzerine eklenip her ikisi birlikte biraz daha sotelenir. Bu aşamada karabiber, tuz ve zerdeçal eklenir. Şehriyeler de bu
karışıma eklenip biraz çevrilir ve üzerini aşacak kadar kaynamış su veya tavuk
kullanılacak ise tavuğun haşlandığı su ve pişen tavuk eti minik doğranarak
ilave edilir. Daha sonra şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilip ocaktan
alınır. Tereyağı bir cezvede ısıtılır, içerisine nane eklenip çok az kavrulur
ve pişen çorbaya ilave edilip karıştırılır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder