3 tane yumurta
100 gr tereyağı
1 çay bardağı
toz şeker (115 gr)
3 yemek kaşığı
bal
1,5 çay kaşığı
karbonat
3 – 3,5 su
bardağı un
Kreması
için:
900 gr süzme
yoğurt
200 ml krema
2 su bardağı
pudra şekeri
Yapılışı:
Pastayı yapmaya öncelikle krema hazırlanarak başlanır. Soğuk krema mixerle
koyulaşıncaya kadar çırpılıp kenara alınır. Süzme yoğurt ve pudra şekeri
mixerle pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. Mixer içerisinden çıkarılıp çırpılmış
olan krema eklenir ve spatula ile karıştırılır. Daha sonra pasta bisküvileri
hazırlanıncaya kadar buzdolabında bekletilir. Bisküvileri hazırlamak için
yumurtalar mixerle çırpılır. Yanmaz bir tavaya tereyağı konulup eritilir.
İçerisine 1 çay bardağı toz şeker eklenir ve şeker eriyinceye kadar kısık
ateşte karıştırılır. En son bal eklenir ve ocaktan alınıp çırpılmış olan
yumurtalara çok yavaş bir şekilde eklenir. Bu arada çırpma işlemine devam
edilir. Ballı karışım bir anda eklenmememledir ki yumurtalar pişmesin. Daha
sonra 2 su bardağı un eklenip gene mixerle çırpılıp mixer içerisinden çıkarılır.
Yoğurma işlemine elle devam edilir. Unu yavaş yavaş eklenir ele yapışan bir
hamur olmalı. Toplamda 3,5 su bardağı un kullandım ama undan una farklılık
gösterebilir. Yoğrulan hamur unlu tezgâh üzerine alınır ve 8 tane bezeye
ayrılır. Her bir beze servis tabağı büyüklüğünde açılıp yağlı kâğıt serilmiş
tepsiye konulup 4 dakika 180˚ fırında
pişirilir. Fırından çıkarılır ve hemen üzerine tabak veya kapak ölçüsü ile
etrafı katılaşmadan kesilir, kenarlardan artan kısımlar da pastanın üzeri için kullanılır. Bütün
bisküviler pişip biraz da soğuyunca servis tabağına ve plaka üzerine 1. kat
bisküvi konulup üzerine hazırlanan kremadan sürülür ve bütün katlar üst üste
aralarına krema sürülerek 8 kata tamamlanır. Kenarlardan artan hamurlar rondodan
geçirilip pastanın her tarafı kaplanır. Pasta 1 gece buzdolabında bekletilir ve
servis yapılır. Servis esnasında üzerine istenirse bal gezdirilebilir. Afiyet
olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder