Bardak ölçüm
250 ml
Tepsi ölçüm 25
cm’e 35 cm
4 tane yumurta
1 su bardağı
yoğurt
1 su bardağı
şeker
1 su bardağı
sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket
kabartma tozu
4 tane elma
1 yemek kaşığı
kuş üzümü veya çekirdeksiz üzüm
Yapılışı: Yoğurt, şeker ve sıvı yağ büyük bir kâseye alınır ve ister mixrele istenirse de çırpıcı ile boza kıvamına gelene kadar çırpılır. Daha sonra karışımdan aynı ölçüdeki bardakla 1 su bardağı alınır. Kalan karışıma yumurtalar kırılır ve çırpma işlemine devam edilir. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek karışama eklenir ve güzelce karıştırtılır. Hazırlanan kek karışımı yağlanmış dikdörtgen borcama veya tepsiye yayılır. Elmalar ince şeklide dilimlenir ve ard arda kekin üzerine yerleştirilir. Yarım saat kaynar suda ıslatılıp süzülmüş olan kuş üzümleri de üzerine serpiştirilir. 170˚ fırında 35-40 dakika pişirilir. Pişip pişmediği kürdan testi yapılarak kontrol edilir. Pişen pasta fırından çıkınca ayrılan sos malzemesi üzerine fırça ile sürülür, her tarafına gelmesine özen gösterilmelidir. Daha sonra bu şekilde en az 4 saat bekletilir, akşamdan yapılırsa daha düzel sonuç verir. Daha sonra dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder