Malzemeler:
1 kg tavuk kemiği
1 tane kuru soğan
Yarım kereviz
1 tane havuç
Yarım kabuğu ile limon
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Kemikli tavuk
parçaları yıkanır ve tencereye alınır. İçerisine kuru soğan, kereviz ve havuç
bütün olarak konulur. 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve üzerini geçecek kadar su
konulup kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve 3-4 saat kadar kaynatılır
ve soğumaya bırakılır. Soğuyan tavuk suyu tel süzgeçten geçirilir ve istenirse
buzluk kaplarına istenirse de küçük kâselere pay edilir. Daha sonra bir tepsiye
konulup derin dondurucuya konulur ve donunca da kâselerden veya buzluktan çıkarılıp
buzdolabı poşetine konulur. Çorbalar da veya pilavlar da kullanılmak üzere
derin dondurucuda muhafaza edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder