1 paket
kuskus makarna
1 kâse
haşlanmış tavuk eti
2 tane kırmızı
(kapya) biber
2 tane yeşilbibero
Yarım demet
taze soğan
1 tutam
dereotu
1 kutu
mısır
1 tane
limon suyu
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Pul biber,
karabiber, tuz
Yapılışı: Kuskus makarna
haşlanır ve süzülüp geniş bir kâseye alınır. Biberler küçük küp şeklinde
doğranır ve kâseye eklenir. Mısır konservesi, ince kıyılmış olan soğan ve dereotu
da kâseye eklenir. Haşlanmış ve küçük doğranmış olan tavuk etlerine tuz,
karabiber ve pul biber serpilip güzelce harmanlanır ve malzemelerin üzerine
eklenir. Damak zevkine göre zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, tuz ve pul
biber eklenip bütün malzemelerin hepsi güzelce karıştırılıp servis tabağına
alınır. Üzeri istenirse pul biber ile süslenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder