Malzemeler:
2 tane hazır
pasta hamuru (pastaban)
Kreması için:
2,5 su bardağı
süt
1 su bardağı
şeker
3,5 yemek
kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı
kakao
1 tane portakal
kabuğu rendesi
2 poşet krem
şanti +yarım su bardağı süt
Arası için:
1 kâse damla çikolata
Üzeri için:
Beyaz çikolata
Hindistan
cevizi
Keki ıslatmak için:
Yarım su bardağı
süt
Yapılışı: Süt, şeker, nişasta ve kakao bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir. Kremanın üzeri göz göz olunca ocaktan alınır ve içerisine portakal kabuğu rendesi eklenip soğumaya bırakılır. Yarım su bardağı süt ile krem şanti çırpılır ve soğuyan kremaya eklenip hepsi birlikte mixerle çırpılır. Pasta tabanının ilk katı servis tabağına alınır ve üzeri süt ile ıslatılıp üzerine krema yayılır ve damla çikolatası serpiştirilir. Daha sonra 2. Kat konulup ıslatılır, krema yayılır ve damla çikolatası serpiştirilir. En son 3. Kat konulup süt ile ıslatılır ve kalan krema pastanın her tarafına sıvanır. Bu şekilde buzdolabında 1 saat kadar bekletilir. Daha sonra üzerine rendelenmiş beyaz çikolata ve Hindistan cevizi ile süslenir. İsterseniz meyve şekerleri ile veya bizim gibi şeker hamurundan yapılmış figürlerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder