5 Ocak 2019 Cumartesi

YILBAŞI PASTASI


Malzemeler:
2 tane hazır pasta hamuru (pastaban)

Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 tane portakal kabuğu rendesi
2 poşet krem şanti +yarım su bardağı süt

Arası için:
1 kâse damla çikolata

Üzeri için:
Beyaz çikolata
Hindistan cevizi

Keki ıslatmak için:
Yarım su bardağı süt

Yapılışı: Süt, şeker, nişasta ve kakao bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir. Kremanın üzeri göz göz olunca ocaktan alınır ve içerisine portakal kabuğu rendesi eklenip soğumaya bırakılır. Yarım su bardağı süt ile krem şanti çırpılır ve soğuyan kremaya eklenip hepsi birlikte mixerle çırpılır. Pasta tabanının ilk katı servis tabağına alınır ve üzeri süt ile ıslatılıp üzerine krema yayılır ve damla çikolatası serpiştirilir. Daha sonra 2. Kat konulup ıslatılır, krema yayılır ve damla çikolatası serpiştirilir. En son 3. Kat konulup süt ile ıslatılır ve kalan krema pastanın her tarafına sıvanır. Bu şekilde buzdolabında 1 saat kadar bekletilir. Daha sonra üzerine rendelenmiş beyaz çikolata ve Hindistan cevizi ile süslenir. İsterseniz meyve şekerleri ile veya bizim gibi şeker hamurundan yapılmış figürlerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: