3 tane yumurta
500 gr ıspanak
3 dolu yemek
kaşığı yoğurt
1 su bardağı
sıvı yağ
250 gr beyaz
peynir
10 tane siyah
zeytin
5-6 tane
kurutulmuş domates
2 tane kırmızı
(kapya) biber
Yarım demet
taze soğan
1-1,5 su
bardağı un
1 paket
kabartma tozu
Üzeri
için:
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
Yumurtalar çırpılır, içerisine yoğurt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam
edilir. Un ve kabartma tozu eklenir ve tekrardan çırpılır. Peynirler ezilerek içerisine
eklenir, küçük doğranmış biberler, domatesler ve zeytinler de eklenip karıştırılır.
En son yıkanıp iyice kurulanmış ve ince kıyılmış olan ıspanaklar ve taze soğan
eklenip spatula ile güzelce karıştırılır. Tuz ve pul biber eklenir. Yağlı kâğıt
serilmiş dikdörtgen borcama karışım boşaltılır ve önceden ısıtılmış 180˚ fırında pişirilir. Pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilir
ve kaşarlar kızarana kadar tekrardan pişirilir. Biraz soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder