1 lt süt
4 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
5 tane kuru incir
5 tane kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 tane muz
1 çay bardağı kıyılmış fındık
1 tane portakal kabuğu rendesi
Üzeri için:
Tarçın
Nar
Nar
Yapılışı: Kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzüm 15 dakika kaynar su ile ıslatılır, suyu süzülüp küçük küçük doğranır.
Süt, un, nişasta, şeker ve tereyağı tencereye konulur ve sürekli karıştırılarak ocakta pişirilir. Kaynamaya başlayınca vanilya eklenir ve ocaktan alınır. Muhallebiye portakal kabuğu rendesi, doğranmış olan kuru yemişler, kıyılmış olan fındık içi ve doğranmış olan muz eklenip hepsi birlikte güzelce karıştırılır. İstenirse kişiye özel kuplara istenirse de ıslatılmış olan kalıba karışım boşaltılır. Oda ısısında soğuyunca üzeri kapatılarak buzdolabında 5-6 saat bekletilir. Daha sonra servis tabağına ters çevrilir, üzerine tarçın serpiştirilir ve kırılmış fındık veya bütün fındık ile süslenip soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder