150 gr oda ısısında tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
1 tane yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşağı tarçın
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
2,5 veya 3 su bardağı un
Yapılışı: Tereyağı ve toz şeker yoğurma kabına alınıp mikserle çırpılır. İçerisine
yumurta sarısı ve pekmez eklenip çırpmaya devam edilir. Daha sonra kuru
malzemeler elenerek eklenip ele yapışmayan bir hamur yapılır. Yapılan hamur streç
filime sarılıp 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. Hamur 2 parça yağlı kağıt
arasına konulup merdane ile 1 cm kalınlığında açılıp istenilen kalıpla kesilir
ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Hamur bitene kadar bu işlem
yapılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirilir ve soğumaya
bırakılır. Beyaz çikolata benmari usulü eritilir yani kaynayan suyun üzerine
kase konulur çikolata kasenin içerisine konulur ve erimesi sağlanır. Daha sonra
istenilen şekilde kurabiyenin üzeri süslenip donması için buzdolabında 1 saat
bekletilir. Kurabiyeler servis tabağına alınır ve servis yapılır. Afiyet olsun.
1 Ocak 2021 Cuma
ZENCEFİLLİ TARÇINLI KURABİYE (GİNGERBREAD COOKİE)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder