1 Ocak 2021 Cuma

ZENCEFİLLİ TARÇINLI KURABİYE (GİNGERBREAD COOKİE)

 


Malzemeler:
150 gr oda ısısında tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
1 tane yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşağı tarçın
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
2,5 veya 3 su bardağı un
 
Yapılışı: Tereyağı ve toz şeker yoğurma kabına alınıp mikserle çırpılır. İçerisine yumurta sarısı ve pekmez eklenip çırpmaya devam edilir. Daha sonra kuru malzemeler elenerek eklenip ele yapışmayan bir hamur yapılır. Yapılan hamur streç filime sarılıp 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. Hamur 2 parça yağlı kağıt arasına konulup merdane ile 1 cm kalınlığında açılıp istenilen kalıpla kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Hamur bitene kadar bu işlem yapılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır. Beyaz çikolata benmari usulü eritilir yani kaynayan suyun üzerine kase konulur çikolata kasenin içerisine konulur ve erimesi sağlanır. Daha sonra istenilen şekilde kurabiyenin üzeri süslenip donması için buzdolabında 1 saat bekletilir. Kurabiyeler servis tabağına alınır ve servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: