2 su bardağı kuru fasulye
250 gr dana kuşbaşı eti
1 tene büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
Yapılışı:
Kuru fasulyeler yıkanır ve akşamdan üzerini geçecek
kadar su eklenerek ıslatılır. Normal tencereye veya düdüklü tencereye yağ
konulup ısıtılır, içerine etler eklenip hızlı ateşte kavrulur. Yemeklik çok
küçük doğranmış olan soğan eklenir ve kavurmaya devam edilir. Daha sonra salça
eklenip az çevrilir, akşamdan ıslatılıp güzelce yıkanmış olan kuru fasulyeler
eklenir biraz çevrilir. Tuz, sarımsaklar eklenir ve fasulyelerin üzerini
geçecek kadar kaynamış su eklenir fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir. Ben
düdüklü tencerede 15 dakika pişirdim. İstenirse pirinç pilavı ile servis
yapılabilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder