22 Ocak 2021 Cuma

ETLİ KURU FASULYE



Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
250 gr dana kuşbaşı eti
1 tene büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı

Yapılışı: Kuru fasulyeler yıkanır ve akşamdan üzerini geçecek kadar su eklenerek ıslatılır. Normal tencereye veya düdüklü tencereye yağ konulup ısıtılır, içerine etler eklenip hızlı ateşte kavrulur. Yemeklik çok küçük doğranmış olan soğan eklenir ve kavurmaya devam edilir. Daha sonra salça eklenip az çevrilir, akşamdan ıslatılıp güzelce yıkanmış olan kuru fasulyeler eklenir biraz çevrilir. Tuz, sarımsaklar eklenir ve fasulyelerin üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenir fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir. Ben düdüklü tencerede 15 dakika pişirdim. İstenirse pirinç pilavı ile servis yapılabilir. Afiyet olsun.
 
 
 


Hiç yorum yok: