23 Ocak 2021 Cumartesi

MAYALI POĞAÇA

 

Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
12 adet poğaça
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 paket instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı Ayçiçek yağı
1 tane yumurta akı sarısı üzeri için
3 su bardağı
 
Yapılışı: Ilıtılmış süt, maya ve şeker yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve oda ısısında maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamurun üzeri kapatılarak oda ısısında mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur unlanmış tezgah üzerine alınıp içerisindeki havayı çıkarmak için biraz yoğrulur ve limon büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler avuç içerisinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bütün bezelere aynı işlem yapılır. Poğaçaların üzeri örtü ile kapatılıp tepsi mayası için oda ısısında 30 dakika kadar bekletilir. Yumurta sarısı çırpılır ve poğaçaların üzerine sürülür,  180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Poğaçalar soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun.
 
 

 

Hiç yorum yok: